Alergeny

Tabulka obsahuje seznam potravinových alergenů podléhajících legislativě EU.

1 Alergeny - Lepek Lepek /Gluten/ Lepek a výrobky s lepkem a pochutiny obsahující lepek, zejména : pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich. Dodržujte pokyny lékaře.
2 Alergeny- Korýši Korýši /Tropomyosin/ Korýši a výrobky z korýšů, pochutiny z korýšů, zejména obsahující : kraby, humry či krevety a výrobky z nich. Dodržujte pokyny lékaře.
3 Alergeny - Vejce Vejce /Žloutek a/a nebo bílek/ Vejce a výrobky z vajec -
4 Alergeny - Ryby Ryby Ryby a výrobky z ryb
5 Alergeny - Podzemnice olejná Podzemnice olejná Podzemnice olejná a výrobky z podzemnice olejné
6 Alergeny - Soja Sója Sója - sojové boby & výroby ze sojových bobů
7 Alergerny - Mléko Mléko Mléko a mléčné výrobky včetně výrobků z mléka
8 Alergeny - Skořápkové plody Skořápkové plody mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9 Alergeny - Celer Celer Celer a výrobky obsahující celer
10 Alergeny - Horcice Hořčice Hořčice, druhy hořčice, výrobky z hořčice a teplá či studená jídla obsahující hořičci a výrobky z hořčice včetně pochutin či samostatné výrobky obsahující hořčici či výrobky z hořčice / včetně na trhu dostupných výrobků z hořčice
11 Alergeny - Sezam Sezamová semena Sezamová semena a výrobky obsahující sezamová semena nebo teplá či studená jídla včetně pochutin obsahující sezamová semena
12 Alergeny - Oxid Siřičitý Oxid siřičitý Oxid siřičitý a výrobky obsahující oxid siřičitý v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13 Alergeny - Siřičitany Siřičitany Siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
14 Alergeny - Vlčí bob Vlčí bob /Lupina - (Lupinus ~ Fabaceae)/ Vlčí bob a výrobky z Vlčího bobu včetně studených, teplých jídel a pochutin obsahujících Vlčí bob
15 Alergeny - Měkkýši Měkkýši Měkkýši, výrobky z měkkýšů, studená a teplá jídla včetně pochutin obsahující měkkýše včetně mořských plodů
JAHHO.cz
Pagerank změřil www.CZIN.eu